Doktor fisk, også kaldet Garra Rufa fisk, stammer oprindeligt fra en lille by i Tyrkiet der hedder Kangal. Det siges at en hyrde for flere hundrede år siden ville slappe af i det varme vand da han blev ”angrebet” af de mange fisk.

Han opdagede at fiskene havde en helbredene virkning på hans skindproblemer. Vandet er ca. 35-40 grader varmt så plankton og andet vegetation har svært ved at vokse der. Det er derfor en velkommen fornøjelse for Garra Rufaen, når der kommer mennesker for at bade så de kan få sig et måltid.

Det er sidenhen blevet en glæde for mange patienter med bl.a psoriasis, akne, eksem, børneeksem, hår hud med mere. Fiskene har ingen tænder men et meget effektiv sug, så de ikke beskadiger det raske hud. Man skal passe på at det er den ægte Garra Rufa, da efterligningerne har tænder.

Den ægte Garra Rufa har desuden et sekret, Dithanol, som giver sundere celler som ikke har behov for at producere flere celler som ved psoriasis.

Fiskene giver desuden en behagelig form for micro massage, fjerner neglebånd på finger/tæer samt hård hud.  Så selv om man ikke har nogen hudproblemer, er det en behagelig og sjov wellness oplevelse.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk